Schermafbeelding 2021-06-24 om 09.32.58.png

Individuele trajecten

Voor mensen die met grote en kleine mensen werken

 

Voor wie?

Als je met mensen werkt - als zorgverlener, therapeut, coach, onderwijzer,... - dan geeft dat ontzettend veel voldoening. Anderen zien groeien is immers het mooiste wat er is.

 

Het vraagt echter wel dat jij er kan staan vanuit kracht en zelfvertrouwen, hélemaal in balans. In alle omstandigheden wil je immers sterk in je schoenen staan en niet overrompeld worden door emoties of gedragingen die uit het niets lijken te komen en die je ondermijnen. Proberen om zoveel mogelijk in balans te zijn is toch wel een bijzondere opdracht, naast het werk die je verricht. 

Doe je dat niet, dan trek je je batterij leeg en word je moe. Je voelt dat je te hard moet werken en dat het niet meer lukt. Voor je het weet kom je terecht in een negatieve spiraal van frustratie, angst en misschien zelfs van schaamte en schuld. Deze zijn vernietigend, veroorzaken veel onnodige stress en op termijn ook fysieke klachten. Hierdoor kan je uiteindelijk jouw werk niet meer of niet meer op een gezonde manier blijven doen.

En dat is zonde. Want hoeveel dit werk ook van je kan vragen, of hoezeer het je ook kan triggeren, het is zó de moeite waard. Voor jezelf én voor de mensen die je begeleidt. Daarom is het ontzettend waardevol om jezelf hierin de nodige ondersteuning te gunnen. 

Hoe kan ik je helpen?

In een individueel traject gaan we via lichaam en geest op zoek naar wat jij nodig hebt om sterker in je kracht te kunnen staan. Je zal leren dat jouw reacties en emoties gezien de situatie helemaal ok zijn. Het zijn automatische stressreacties die absoluut normaal zijn. Bekijk het als een programmatie die prima werkt, maar nu helemaal klaar is om anders ingesteld te worden. Je hoeft hier dus niet mee 'te leren leven'. Het kan ook anders!

 

Mijn gereedschapskist zit vol met methodieken en tools die we inzetten volgens wat nodig is. In sommige sessies werken we via het lichaam, in andere sessies via de geest, en soms via beiden. Alles hangt af van wat jij nodig hebt en van de manier waarop jij die dag de kamer binnenstapt. 

Tijdens elke sessie luister ik naar wat je zegt en werk ik met wat op het moment is. Er wordt gewerkt rond bewustwording, ik vergroot je kennis en verruim je vaardigheden. Opnieuw en opnieuw en opnieuw op heel veel verschillende manier. Zodat wat je leert verankerd raakt. Zodat jij een nieuwe weg kan inslaan om te groeien naar de persoon die je werkelijk bent. 

Welke resultaten mag je verwachten?


* Ik spreek hieronder steeds over sessies met cliënten, maar je mag hier alle werk met 'grote en kleine' mensen onder verstaan. Vervang dit dus maar naar wat voor jou klopt: leerlingen, patiënten, klanten, coachees...

Na afloop van het traject zal je

 • beter is staat zijn om voor jezelf te zorgen ipv enkel voor anderen.

 • beter begrijpen hoe jouw lichaam en haar stressmechanismen werken.

 • beter in staat zijn het gedrag en de emoties van je cliënten te begrijpen.

 • begrijpen waarom je voelt wat je voelt tijdens de sessie met een cliënt en hoe je dit kan sturen.

 • tijdens en na het werken met cliënten beter je energie kunnen doseren.

 • in staat zijn je cliënten doelgerichter en met meer resultaat te helpen.

 • beter in staat zijn om wat er met de andere gebeurt tijdens een sessie niet persoonlijk te nemen.

 • beter in staat zijn om met onverwachte situaties om te gaan tijdens je contact met mensen.

 • gebeurtenissen uit het je eigen verleden die getriggerd worden in het werken met cliënten een plek kunnen geven.

 • merken dat je door minder hard te werken of je best te doen veel meer kan bereiken.

 • beter kunnen omgaan met meningsverschillen, weerstand en negativiteit bij cliënten.

 • meer zelfvertrouwen krijgen en meer in staat zijn de antwoorden binnen jezelf te vinden tijdens je sessies.

 • beter in staat zijn om je gevoelens van schaamte, angst, schuld en frustratie die nog opduiken los te laten.

Praktisch

Eerst starten we met een kennismakingsgesprek. Voelt dit voor beiden goed, dan plannen we afspraken in. Ik engageer me graag en wil je met zekerheid je plaats geven. Daarom, afhankelijk van de drukte in mijn agenda boeken we per 5, 8 of 10 sessies. Zijn ze niet meer nodig, dan worden ze geannuleerd. Is er meer nodig, dan boeken we bij.

Krullen je tenen telkens je komt, dan kan een traject geannuleerd worden. 

Kom je niet opdagen, ben je het vergeten dan wordt dit aangerekend. 

 

Er is veel parkeergelegenheid in de buurt. Deze is betalend of met parkeerschijf.

Aan de voordeur zijn 2 bellen. Je gebruikt de privé-bel rechts van je. De andere bel is de doktersbel. Je neemt plaats in de wachtzaal tot ik je kom halen. 

 

Met welke tools werk ik?

TRE

OCP

Klaar voor verandering?
Klaar om stap voor stap de mooiste versie van jezelf te worden? Ik ont-moet je graag!