Individuele trajecten
Voor iedereen die wil groeien en zichzelf wil ont-moeten
Mensen aansturen of coachen in je team. Helpen als zorgverlener, therapeut, coach, onderwijzer of vertrouwenspersoon geeft ontzettend veel voldoening. Maar ook deel uitmaken van een groep, een organisatie of club waar je samen streeft naar een doel en waarbij je elkaar ziet groeien, is zeer waardevol en deugddoend.
Het vraagt echter wel dat jij er kan staan vanuit kracht en zelfvertrouwen. Dat je jezelf durft zijn en niet verstopt achter de mening van een ander. Het is fijn om hierbij sterk in je schoenen te staan en niet overrompeld te worden door emoties of van jezelf of de mensen waarmee je samenwerkt. Proberen om zoveel mogelijk in balans te zijn is een bijzondere opdracht naast het werk dat je verricht.
​
Zo niet trek je je batterij leeg en word je moe. Je voelt dat je te hard moet werken en dat je vastloopt. Dit zowel privé als op je werk. Voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht. Deze veroorzaakt onnodig veel stress en op termijn ook fysieke klachten. Hierdoor wordt het moeilijk om je werk op een gezonde manier te blijven doen.
​
Daarom is het ontzettend waardevol om jezelf hierin de nodige ondersteuning te gunnen.
​
"Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen.
Ik fluister je body en mind toe. Zolang het nodig is. Met de nodig tussenpauzes.
Wat bij je past & hoe het voor jou prettig voelt."
Ik help je:
-
begrijpen hoe jouw lichaam en haar stressmechanismen werken en bijgevolg dat van de mensen waarmee je werkt.
-
begrijpen welke gedachten en emoties eigen zijn aan verandering.
-
naar waarde schatten en ontdekken wie je bent en wat jij nodig hebt om je goed te voelen.
-
begrijpen, waarom je voelt wat je voelt tijdens je werk en hoe je dit kan sturen.
-
om de negatieve invloed van gebeurtenissen uit het verleden die je vandaag triggeren tijdens het werken met je mensen en daarbuiten een plek te geven.
-
groeien naar meer zelfvertrouwen, om daadkrachtiger en zonder schuldgevoel in het leven te staan.
​
Hoe weet je wanneer je ondersteuning kan gebruiken?
Je stelt jezelf te veel in vraag:
Je neemt de dingen te persoonlijk. Als iets niet lukt bij je mensen, voelt het alsof jij niet genoeg gedaan hebt. Jij hebt gefaald. Had je maar zus of zo gezegd. Had je niet beter iets anders gedaan? Het kruipt teveel onder je huid.
Je vindt jouw prestaties niet echt bijzonder:
Jezelf goed genoeg vinden lukt je niet. Je collega's lijken het allemaal beter te doen. Je vindt de ondersteuning die je geeft niet diepgaand of breed genoeg. Je successen hebben niets te maken met je talent, inzet, kennis of kunde, maar met geluk. Of met de cursus die je net volgde... of met het boek dat je net las.
Jouw interacties verlopen moeizaam:
Je reageert op manieren die de jouwe niet zijn. Te scherp, waardoor je jezelf schuldig voelt en je gaat excuseren. Of je staat met je mond vol tanden en kan niet reageren. Intern begin je te herkauwen en bij thuiskomst krijgt de eerste de beste de volle laag over zich heen. Loslaten lukt niet. ‘s Nacht blijf je piekeren en alles overdenken. Je wordt bang en stelt je de vraag wat ze over je gaan denken.
Je zet de ander altijd op de eerste plaats:
Je agenda zit overvol en je laat je leven door wat er van je gevraagd wordt. Zo ben jij degene die: invalt bij ziekte, het verslag wel zal schrijven, lotjes verkoopt voor de jeugdbeweging terwijl je eigenlijk naar de cinema wou gaan of al een andere afspraak had. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en is uitstellen je dan ook niet vreemd.
Je ervaart fysieke klachten:
Bijna elke dag ervaar je wel lichamelijke klachten: stress, spanning, hartkloppingen, hyperventilatie, spierpijnen, vermoeidheid… Je leert er mee leven of neemt een abonnement bij de chiropractor.
Of, zolang je in volle drive bent, voel je je goed, maar net als je eindelijk kan ontspannen, slaat de spanning toe: ’s avonds, in het weekend of tijdens vakanties heb je barstende hoofdpijn, of word je geveld door vermoeidheid.
Welke resultaten mag je verwachten?
​
Na afloop van het traject zal je:
-
beter voor jezelf kunnen zorgen en bijgevolg er oprecht zijn voor anderen.
-
minder angsten ervaren.
-
beschikken over nieuwe gewoontes, rituelen die je een gevoel van veiligheid geven.
-
meer flow ervaren en beter presteren onder druk.
-
makkelijker nee kunnen zeggen, zonder je schuldig te voelen.
-
beter in staat zijn om wat er met de andere gebeurt tijdens je werk niet persoonlijk te nemen.
-
beter kunnen omgaan met meningsverschillen, weerstand en negativiteit.
-
beter in staat zijn om met onverwachte situaties, tijdens je contact met mensen, om te gaan.
-
beter leiding kunnen geven en gesprekken durven sturen en afronden zonder je schuldig te voelen.
-
tevreden zijn met hoe het gelopen is en niet eindeloos alles herkauwen bij thuiskomst.
-
eigen kennis verbreed, verdiept en verankerd zijn.
-
begrijpen hoe jouw lichaam en haar stressmechanismen werken.
-
een beter resultaat boeken in de samenwerking met je mensen.
-
je eigen verleden gemakkelijker een plek geven.
-
minder fysieke klachten ervaren doordat je zelf je stress hanteert.
-
beter je energie kunnen doseren, tijdens en na het werk.
-
merken dat je door minder hard te werken meer kan bereiken.
​
​
​
Hoe werk ik?
​
Mijn gereedschapskist zit vol met methodieken, onder andere de OCP methodiek. Die wordt gebruikt bij het coachen van perfectionisme. In sommige sessies werken we via het lichaam, in andere sessies via de geest, soms beide. Alles hangt af van wat jij nodig hebt en van de manier waarop jij die dag de kamer binnenstapt.
​
Tijdens elke sessie luister ik naar wat je zegt en werk ik met wat op het moment is. Er wordt gewerkt rond bewustwording, ik vergroot je kennis en verruim je vaardigheden. Opnieuw en opnieuw en opnieuw, op heel veel verschillende manier. Zodat wat je leert verankerd raakt en jij een nieuwe weg kan inslaan om te groeien naar de persoon die je werkelijk bent.
​