top of page
OCP-coach-leuven.png

OCP

Jezelf bevrijden van de loodzware last van perfectionisme

 

Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme

De dingen goed willen doen, daar is uiteraard niks mis mee. Tenminste... zolang het je eigen vrije keuze is. Als het echter dwangmatig wordt, en je de dingen niet enkel perfect doet omdat je dat wil maar omdat je eenvoudig weg niet anders kan... Als dit je keer op keer in conflict brengt met je partner, met je kinderen, met de mensen op je werk, of met jezelf...? Dan ben je niet meer vrij en zit je vast in een patroon dat je kwelt, gevangen zet en je op termijn compleet uitput.

'Maar ik kan er niets aan doen, ik ben nu eenmaal perfectionistisch, dit is mijn karakter.' Herkenbaar? Het is een groot en wijdverbreid misverstand dat perfectionisme enkel een karaktertrek is waar je gewoon moet mee leren leven. Er is iets helemaal anders aan de hand: perfectionisme is niets minder dan een overlevingsmechanisme. Een strategie die je op jonge leeftijd hebt ontwikkeld om de erkenning te kunnen krijgen die je als kind broodnodig hebt. Het heeft je wellicht prima geholpen om volwassen te worden, maar het is slechts een strategie, die je nu kan loslaten als je merkt dat het je meer kwaad dan goed doet.

OCP is een unieke methode om hier helderheid in te krijgen, om je te bevrijden uit deze valkuil van het perfectionisme. Het doorbreekt het patroon en verandert het dwangmatige 'moeten' in een prettig 'willen' en 'kunnen'. Het leert je om zelf te kiezen, zodat je de kwaliteit van perfectionisme kan inzetten op die momenten dat het écht nodig is, en niet langer altijd en overal.

Herken je jezelf hierin, neem contact op. Ik 'ont-moet' je graag.

Hoe gaan we te werk?

In dit traject doorlopen we samen een aantal stappen in een specifieke volgorde. We werken steeds in blokken van 5 sessies. 

Bij de start van het OCP-traject brengen we jouw patroon in kaart. Vervolgens leid ik je gedurende enkele sessies doorheen een proces dat op een specifieke manier het vrije kind en de andere delen in verbinding brengt met elkaar. Ik werk met je op onbewust niveau en het proces is gebaseerd op een specifieke set van instructies.

Omwille van de specifieke aard van de instructies en het grote belang om het proces op een veilige manier te laten verlopen, wordt dit traject alleen geleid door perfectionismecoaches, opgeleid en gecertificeerd door het Ontwikkelingsinstituut. U kan dan ook mijn gegevens op de site van Het Ontwikkelingsinstituut terugvinden.

lezingen

Lezingen OCP

Wil je graag op een laagdrempelige manier kennismaken met de valkuilen van perfectionisme en hoe OPC hier een antwoord op kan bieden, dan kan je een lezing hierover aanvragen.

Klaar voor verandering?
Klaar om jezelf te bevrijden van de last van perfectionisme?

Bieke Demeulenaere - gecertificeerd coach

Marcel Hendrickx is zaakvoerder van Het Ontwikkelingsinstituut en geeft training in de opleiding "Perfectionismecoach" en de "Complete Ontwikkelingsgerichte Coachopleiding."

 

Marcel heeft al meer dan 130 perfectionismecoaches opgeleid die verenigd zijn in de Beroepsvereniging voor Perfectionismecoaches.

 

Bieke Demeulenaere is gecertificeerd coach. Zij assisteerde tijdens een opleiding, maar is ook trainer in de "Kinder- en jongerencoachopleiding" met de OCP- methodiek, die ze met een aantal collega's ontwikkelde. 

bottom of page