top of page
Perfect-Ok Toolbox_edited.jpg

Perfect-Ok Toolbox

Creëer een veilige gespreksomgeving

Waarom de Perfect-Ok Toolbox

Het ervaren van stress, spanning, trauma of perfectionisme kan het moeilijk maken om openlijk te praten over onszelf. Mensen voelen zich vaak beschaamd, vrezen oordeel en kunnen overweldigd zijn door intense emoties.

Het werken met prenten biedt dan een veilige en creatieve manier om emoties, gedachten en ervaringen te delen, waardoor de deur wordt geopend voor diepgaandere gesprekken. Daarom ontwikkelde ik de Perfect-Ok Toolbox.

Wanneer individuen naar een prent kijken die hun emoties en situaties weerspiegelt, kunnen ze dieper nadenken over hun eigen ervaringen. Dit bevordert zelfreflectie en helpt om diepgaande inzichten te krijgen in hun gedachten en gevoelens.

Het gebruik van prenten kan hen in staat stellen om actief deel te nemen aan het gesprek. Ze kunnen hun eigen interpretaties en betekenissen aan de prenten geven, waardoor ze zich gehoord en begrepen voelen.

De beelden hebben de kracht om culturele en taalbarrières te overbruggen. Ze spreken een universele taal die begrijpelijk is voor mensen van verschillende achtergronden, wat vooral belangrijk is in multiculturele contexten zoals scholen en bedrijven.

De prenten helpen om het gesprek gericht te houden en kunnen dienen als visuele ankers om het gesprek te sturen zonder af te dwalen.

Kortom, het werken met prenten in gesprekken verrijkt de communicatie, bevordert begrip en empathie, en biedt een gestructureerde manier om belangrijke onderwerpen aan te pakken. Het is een krachtige tool die de interactie tussen verschillende individuen en professionals aanzienlijk kan verbeteren.

Met de Perfect-Ok toolbox, geschikt voor verschillende professionals en situaties,  creëer je een gestructureerd en waardevol gesprekskader, bevorder je empowerment en help je individuen hun eigen welzijn en prestaties te verbeteren.

Gebaseerd op de principes van de polyvagaal theorie van Dr. Stephen Porges, die de rol van het autonome zenuwstelsel benadrukt in het omgaan met stress, biedt de toolbox wetenschappelijk onderbouwde ondersteuning.

Ze bevat een compacte handleiding en werkbladen voor begeleiders en individuen, wat gestructureerde en diepgaande gesprekken mogelijk maakt.

Dank aan Michael Allison, trainer bij het 'Polyvagal Institute' en ontwikkelaar van 'The play zone', voor zijn input bij het bekijken van de illustraties.

Deze gebruiksvriendelijke Toolbox omvat

De Toolbox bevat een collectie van tien unieke beelden die op een visuele en intuïtieve manier tonen hoe we ons gedragen bij stress, spanning, trauma of perfectionisme. De prenten fungeren als krachtige gespreksstarters en inspireren individuen om hun eigen ervaringen en gevoelens te verkennen en te delen. Tijdens het vertellen worden deze reacties afgetoetst naar ‘last om mee om te gaan’ en ‘frequentie van voorkomen’. Hierdoor benoemt de persoon zelf hoe goed of slecht hij zich voelt en kan een hulpvraag ontstaan.

De kant en klare Perfect-OK Toolbox bevat:

 • 10 unieke illustraties in A4 en A5 formaat om 1-op-1 of in groep te werken.

 • compacte handleiding die het gebruik van de Perfect-Ok Toolbox toelicht.

 • voor elke illustratie een werkblad met logisch opgebouwde vragen die je richting geven tijdens het gesprek.

 • werkfiches voor inschaling van stress-last en voorkomen​, die door de begeleider eenvoudig kunnen aangevuld worden

 • ondersteuning via WhatsApp.

Daarnaast biedt Bieke een opleiding aan in het gebruik van de Perfect-Ok Toolbox waarbij dieper kan ingegaan worden op:

 •  het verkennen en leren werken met de Toolbox.

 • de Polyvagaal Theorie – de biologie van stress - de basis

 • de Polyvagaal theorie en de link naar de Perfect-Ok Toolbox

De unieke illustraties werden ontworpen door Sofie De Rijck. Het zijn stuk voor stuk gedigitaliseerde kunstwerken, waar heel veel tijd is ingekropen. Deze illustraties mogen dan ook op geen enkele manier gekopieerd, gedigitaliseerd of gefotografeerd worden. Extra prentensets aankopen bovenop de toolbox kan wel.

Hoe bestel ik de Toolbox?

 • Wie graag de Toolbox bestelt kan dit doen via de groene knop hieronder. Vul vervolgens het contactformulier in. 

 • Noteer je verzend - en of facturatieadres en hoeveel Toolboxen je wenst. De Toolbox kost 234,00 euro. De prijs is vrijgesteld van BTW.

 • Nabestellingen, extra prentensets bovenop de toolbox op A4 en A5 zijn mogelijk. Alsook werkbladen en documenten in het Engels. Dit is zeer handig als je werkt voor bedrijven, grotere groepen. 

bottom of page