top of page
Schermafbeelding 2021-06-24 om 09.31.35.png

Getuigenissen

Tevreden klanten aan het woord...

Na een bezoekje aan de huisdokter mei 2016, om te spreken onder andere over mijn gewicht, kreeg ik het kaartje van Bieke mee naar huis. Ik weet nog heel goed dat het een zonnige dag was en dat ik van de boodschap op het kaartje helemaal ondersteboven was. Ik ont-MOET je graag... Niet moeten, dat klonk zo goed.

 

Ik zat niet goed in mijn vel, mijn gewicht is altijd al een moeilijkheid geweest. Dat zal het ook altijd blijven, maar ik ben er ondertussen niet meer zo op gefocust. Ik heb mezelf geleerd er op een andere manier naar te kijken. Op sommige momenten dat ik me minder goed voel, kan ik nog eens vastlopen op dat lage zelfbeeld, maar ik blijf er niet meer zo in hangen.

 

Ook ben ik een echte "people pleaser". Zorgen voor anderen, elkaar soigneren. Iets dat ik ook altijd thuis gezien heb. Mijn mama is een echte zorger, mijn papa is vrijwilliger in meer dan 1 vereniging, mijn zus zit in de zorgverlening, mijn oma heeft altijd voor alle kleinkinderen gezorgd... Zelf vind ik het dus ook erg belangrijk maar ook leuk om voor iedereen te zorgen. Ook in mijn job wil ik graag voor iedereen zorgen, voor alle collega's goed doen, voor de kinderen alles goed geregeld hebben. Dat lukt de ene dag al wat beter als de andere. Ik doe mijn job zo graag, dat ik mij zou kunnen verliezen in mijn job, de tijd vergeten, erover gaan. Ondertussen heb ik leren aanvoelen wat mijn grenzen zijn, welke alarmbelletjes gaan, ernaar leren luisteren en eraan toegeven. Ik kan pas goed zorgen voor anderen als ik ook goed voor mezelf zorg. Dat heeft helemaal niets te maken met het feit dat je je job wel of niet goed doet.

 

Met Bieke praten heeft voor mij de puzzelstukjes op de juiste plaats gelegd. Voor mij was het een antwoord op waarom doe ik de dingen die ik doe op deze manier? Ik ben blij dat ik op voorhand niet wist op welke manier onze gesprekjes vorm zouden krijgen. In het begin vond ik dit wat vreemd. Ondertussen ben ik zo blij met de resultaten dat ik al verschillende andere mensen heb doorverwezen. Ik blijf altijd vaag over de aanpak en gun hen dit om zelf te ontdekken wat het inhoudt.

 

Ik sta ondertussen veel rustiger in het leven en laat dingen mij meer overkomen in plaats van ze altijd te plannen...

 

Karen Leen - directeur basisonderwijs

IMG_20211020_164937.jpg

Astrid Chamberland  kunstenares - coach

"Graag zou ik Bieke willen bedanken voor de positieve weg die ik heb afgelegd tijdens haar coaching en door het Tension Releasing Exercise (TRE) programma.

Bijna 1 jaar geleden begon mijn perfectionisme extreme vormen aan te nemen...'altijd denken en piekeren'...Teveel ''Moeten''...Laag zelfbeeld...enz...Nadat ik eindelijk besloot hulp te zoeken omdat het zo niet meer verder kon, ben ik bij Bieke terecht gekomen.

Ik ben met volle moed gestart maar was er echt van overtuigd dat ik nooit meer beter ging worden en ooit terug tevreden zou zijn met mijzelf.

In het begin stond ik vrij sceptisch tegenover de coaching en de TRE..maar na 4 maanden samenwerken ben ik terug iemand geworden die ik echt wil zijn en die terug positiever is over zichzelf en tevreden is in het leven.

De TRE-techniek pas ik nog steeds toe als ik voel dat ik spanning moet loslaten, en om erna bij mezelf het gevoel van rust en kalmte te laten weerkeren.

Zowel mijn gezin, en zeker ikzelf, wil Bieke superhard bedanken om mij er terug bovenop te helpen en mij terug gelukkig en tevreden laten te voelen!

Moest ik op termijn voelen of door een onverwachtse gebeurtenis dat het minder gaat zou ik zeker terug contact opnemen met Bieke, want ik wil nooit meer zo diep terugvallen!

 

Bedankt Bieke!"

 

Tom G. (werknemer, dertiger)

spookrijder

rechtdoor en dan weer om

ik ben de weg vergeten en de tijd kwijt

achteruit en vooruit

lijken mij exact gelijk

scherpe bocht naar links

bang voor een dood einde

probeer ik mij heel hard te herinneren

waar ik naartoe wil gaan

 

droomdebuut

Ik wachtte af

altijd

liet de tijd aan mij voorbijgaan

ik had een richting

en een kaart achter de hand

maar na 52 keer

draaide ik de joker

ik kon niet stoppen met lachen want ik wist

dit is mijn

droomdebuut

Anna (student, 19j)

"Na veel therapie en coaching las ik het boek “Zeg me dat ik oké ben”  en was ik ervan overtuigd dat ik last had van perfectionisme. Het hinderde me in mijn dagelijks leven. Dat patroon bleef roet in het eten gooien. Ik was het zo moe. Ik kon elk ding in m’n leven afbreken en stond mijn eigen geluk permanent in de weg. 

Vandaag hecht ik waarde aan mijn gevoel, weet ik wat ik nodig heb en durf daarnaar handelen. Ik besef wat mijn verantwoordelijkheid is en wat niet. Ik ken mijn kwaliteiten en durf vertrouwen op mezelf. Ik hoef niet alles meer te controleren. Mijn gedachten zijn veel gezonder. 

Bieke biedt een veilige omgeving en nam steeds rustig de tijd om iets uit te leggen. Hierdoor kon ik aangeven wanneer ik iets niet begreep. Dit was iets wat ik eerder niet durfde uit angst “dom” gevonden te worden.  

Voorbeeldjes uit haar eigen leven zorgden ervoor dat ik me minder “anders” of “niet-normaal” voelde. Ze luisterde steeds zonder oordeel en volgde mijn tempo. Ik gaf aan waar ik klaar voor was en dat werd gerespecteerd. Ik kreeg tools op maat.
Ik kan oprecht zeggen dat ik na elke afspraak met haar geïnspireerd naar huis ging, me lichter en wijzer voelde."

Freya (bewindvoerder)

"Na jaren dapper doorbijten en vooral niet opgeven belandde ik in een stevige burn-out. Na een

aantal maanden las ik het boek: Zeg me dat ik oké ben en kwam ik bij Bieke terecht. Het voelde meteen als thuiskomen. Door haar open en niet-veroordelende houding voelde ik me onmiddellijk veilig. Met haar hulp leerde ik niet alleen mijn perfectionisme (h)erkennen, maar ook mezelf opnieuw accepteren en graag zien. Ik begreep dat echt zorg dragen voor jezelf niets met egoïsme heeft te maken. Het was soms een confronterend proces, maar dankzij Bieke’s coaching en onvoorwaardelijke steun kies ik nu vaker voor mezelf, ken ik mijn valkuilen en alarmsignalen en weet ik hier (meestal) veel beter mee om te gaan."

 

Maria (secretariaat)

Door het zoeken naar een dokter waarbij je ook terecht kan voor neuraaltherapie kwamen we in contact met Dr Bart Van de Wynckele.

De gemoedelijke sfeer en de no-nonsens-aanpak bevielen ons wel….

Alles staat in verbinding en via de neuraaltherapie worden verbindingen hersteld of ondersteund. Dus niet zomaar een symptomatische behandeling en dat gaf ons vertrouwen.

Tijdens de behandeling van mijn rugproblemen, thv van de borsttreek, verwees Dr. Bart toch steeds terug naar stress of trauma’s. Stress ? Ja, zoals iedereen zeker ? Maar toch niet in die mate dat mijn rug er onder kreunt…

Trauma’s? Ja, fysische, ik ben ooit wel eens stevig op mijn staartbeentje gevallen… Maar ook mentale trauma’s. En toen rinkelde er een belletje. Dát zou wel eens een mede bepalende oorzaak en een stukje van de puzzel kunnen zijn.

En zo kwamen we terecht bij Bieke die ons tijdens enkele sessies in de TRE inwijdde. Sabine en ik beslisten om de sessies samen te volgen, want ook zij heeft in het leven al haar deel van de trauma-koek gekregen.

Het klonk allemaal heel logisch en intuïtief sprak mij dit direct aan. Het beeld van de ree die kon ontsnappen aan de hongerige leeuw en 5 minuutjes later opnieuw rustig stond te grazen overtuigde me wel. Die ree trilde ahw haar angst en spanningen van zich af en kon daarna  rustig verder grazen. Tja, de natuur zit knap in elkaar. Dus, waarom ons deze techniek niet (opnieuw) aanmeten ?

De eerste sessie gaf mij een instant reactie. Ik voelde onmiddellijk een impact op mijn beurse rug.

Sabine heeft duidelijk minder last van haar prikkelbare darm syndroom.

Wat een zaligheid, wat een relief….

Maar uiteraard is dit geen hocus-pocus middel, maar is het een zorg die je je regelmatig zelf toedient.

Sabine en ik mediteren dagelijks samen en beoefen regelmatig samen onze TRE-sessie. Dit samen doen werkt versterkend. Je stimuleert elkaar en je hebt een klankbord.

Lieven en Sabine

image1.jpeg

Hannah R. - 19 jaar - student

bottom of page